Beste sportliefhebber,

Een aantal weken geleden is 360SportsIntelligence Holding, moedermaatschappij van 360SI Nederland en 360SI R&D, failliet verklaard. De directe oorzaak voor dit faillissement lag in schulden uit het verleden die met name zijn ontstaan tijdens de Corona crisis toen onze klanten, de sportclubs, helemaal dichtzaten en de verkoop stil viel.

Afgelopen maanden zijn we op zoek geweest naar partijen voor een overname. Die hebben we nu gevonden. Inmotio BV uit Zeist neemt met onmiddellijke ingang de activiteiten van 360SI over.

Cas Reefman, directeur van Inmotio BV, zal er samen met de medewerkers van 360SI zorg voor dragen dat de dienstverlening ongestoord doorgang zal vinden. U hoeft zich daar dus geen zorgen over te maken. U kunt nog steeds alle trainingen en wedstrijden opnemen, streamen en analyseren zoals u dat gewend bent. Wel zullen wij onze bankgegevens wijzigen, wij zullen hiervoor contact opnemen met de bij ons bekende contactpersonen van jullie financiële administratie. 
 
We kunnen ons voorstellen dat bovenstaande vragen op kan roepen en willen deze graag beantwoorden. Het beste kunt u de vragen stellen aan Cas Reefman, cas.reefman@inmotio.eu.Mocht u behoefte hebben aan een persoonlijke toelichting dan kunt u ook telefonisch contact
opnemen via 053-2032029.

Wij zijn blij met deze stap en zijn ervan overtuigd dat Inmotio samen met 360SI een grote stap voorwaarts gaat zetten.

Sportieve groet, namens het team van 360SportsIntelligence,
Cas Reefman, directeur

Ervaar hockey in Nederland op een compleet nieuwe manier! Live wedstrijden vanuit verschillende hoeken, automatische samenvattingen op schermen in het clubhuis en online en deel live hoogtepunten via sociale media. Ontdek hoe je extra inkomsten genereert via sponsorlogo’s en commercials in de beelden.

Ontdek de kracht van geavanceerde analyses met 360SI (Official Supplier KNHB). Ons geautomatiseerde platform biedt hockeyclubs van alle niveaus de mogelijkheid om wedstrijden en trainingen vanuit diverse cameraperspectieven op te nemen, te delen en te analyseren. Versterk je tactiek, optimaliseer je spel en vergroot je kansen op succes. Zo is onze oplossing niet alleen voor coaches, maar ook voor de spelers, publiek en sponsoren. Vanuit ons systeem bieden wij veel mogelijkheden:

  • Analyseer wedstrijden vanuit diverse cameraperspectieven, waardoor je een compleet beeld krijgt van elke actie (klik hier).
  • Geniet direct na de wedstrijd van een automatische samenvatting, te bekijken in de kantine of in de hockey.nl app. 
  • Maak gebruik van de Instant Replay App, waarmee je direct spannende momenten kunt terugkijken en beoordelen (klik hier).
  • Stream de wedstrijden live op elk gewenst platform, zodat fans altijd betrokken blijven.
  • Spelers kunnen persoonlijke clips maken en deze delen op hun sociale kanalen.
  • De mogelijkheid voor het invoegen van sponsorlogo’s en korte commercials tijdens de streams en in de samenvattingen, op deze manier kunnen er extra inkomsten voor de club worden gegenereerd (klik hier).
  • Met behulp van een control room kan de situatie tijdens de livestream optimaal in beeld gebracht worden. Hierbij kunnen de herhalingen getoond worden en commercials worden afgespeeld, zodat je als kijker niets hoeft te missen (klik hier).
  • Koppeling met NacSport per juli 2023. Het is nu mogelijk om de beelden van 360SI te integreren in het analyseprogramma NacSport. Deze koppeling maakt het mogelijk om uitgebreidere analyses te doen van wedstrijden!

Hieronder staan de nieuwe ontwikkelingen kort uitgelegd, binnenkort worden deze ontwikkelingen uitgebreider uitgelicht.

– 360SI App (op tv)
In de afgelopen tijd is er een app ontwikkeld voor Android tv’s. Deze app maakt het mogelijk dat de 5 meest recente samenvattingen in een carrousel af worden gespeeld op de betreffende tv.

– Instant replay app tijdens wedstrijden en trainingen (wifi netwerk).
De Instant Replay app maakt het mogelijk om tijdens de opname situaties direct op de bank terug te kijken. Het is wel noodzakelijk dat deze app met hetzelfde netwerk is verbonden als de camera.

– Videoscheidsrechter (VAR)
De introductie van de Instant Replay app maakt het ook mogelijk om gebruik te maken van een videoref. Scheidsrechters hebben direct toegang tot de beelden vanuit verschillende perspectieven. 

– Control room
De control room maakt het mogelijk om in de livestream te wisselen van cameraperspectief. Zo kunnen clubs hun kijkers het beste beeld geven van de situatie.

– Audio/ commentaar
Het is mogelijk om tijdens livestreams/ opnames audio en commentaar toe te voegen.

– Automatische samenvattingen
Indien er gebruik wordt gemaakt van de camera’s achter de doelen, kan er op voorhand aangegeven worden of er een automatische samenvatting gemaakt moet worden. Deze zal na ongeveer 15 minuten gereed zijn.

– Verbeterde software zijkantcamera (Ai)
Wij zijn continu bezig met het verbeteren van onze software. Zo hebben wij onze Ai beter getraind in het volgen en inzoomen van het spel.

– Koppeling NacSport
Per juli 2023 is het mogelijk om de beelden van 360SI te integreren in het analyseprogramma NacSport. Deze koppeling maakt het mogelijk om uitgebreidere analyses te doen van wedstrijden!

– Koppeling Hockey.nl
In samenwerking met de KNHB hebben wij een koppeling naar Hockey.nl. Vanuit deze koppeling zijn de volgende mogelijkheden beschikbaar:

  • Het automatisch inplannen van opnames.
    • Vanuit het speelschema zullen de wedstrijden automatisch ingeladen worden in het dashboard.
  • Koppelen Automatische samenvatting.
    • Na de wedstrijd zal de automatische samenvatting gekoppeld worden aan de wedstrijd in de Hockey.nl App. Zo is deze te zien voor elke gebruiker van de app.
  • Livestream in de app.

What’s coming

– Liveclips
Het automatisch genereren van clips tijdens de wedstrijd (doelpunt, strafcorner, kans e.d.).

– Overlay in livestream
Het zelf in kunnen richten van een overlay voor onder andere scorebord.

– Logo’s in samenvattingen
In de voorgenoemde overlay is het zelf mogelijk om logo’s toe te voegen.

– Commercials in livestream
Het invoegen van commercials/ pre-rolls. Deze kunnen vervolgens aangezet worden in de control room.

Er staat weer een nieuwe release live! Deze nieuwe release brengt naast wat verbeterpunten en bugfixes ook nieuwe features. In een serie blogs bespreken we deze nieuwe features waar al onze clubs vanaf nu gebruik van kunnen maken. In deze release: de instant replay app, taggen in de webapp en de koppeling met hockey.nl. In deze blog vertellen we je meer over de vervanger van de bekende 360Tag app: taggen kan nu in de webapplicatie.

Met de 360Tag app waren jullie gewend dat je zelf een tagging template aan kon maken en live tijdens de wedstrijd, terwijl je naar het veld keek, tags kon plaatsen.  Echter, deze app bleek niet meer compatibel met alle opstellingen die we nu hebben. Zo schaalde de app niet mee met het aantal camera’s dat aanwezig was op een veld, en kon je per tag maar één camera selecteren.

Om verbeteringen toe te voegen hebben we de 360Tag app volledig vervangen. Je kunt nu gebruik maken van een mogelijkheid om direct in de webapp tijdens de wedstrijd te taggen. Onderstaand leggen we je uit hoe dit werkt!

  1. Log in in de webapplicatie. Je komt in het dashboard terrecht. Wil je naar de omgeving om live tags te plaatsen klik dan rechts boven op je naam of emailadres. Er verschijnt een menu. Klik in dit menu op de button Annotation App.
  2. Je gaat nu naar de annotatieomgeving. Die ziet er als volgt uit.
    Bovenin vindt je het menu, je hebt de volgende opties:
    Recordings: hier open je een recording als je deze wilt taggen.
    Templates: hier pas je je eigen template aan.
    Club: hier ga je terug naar het dashboard van de app, waar je wedstrijden kunt bekijken en inplannen.
  3. Maak allereerst een template aan. Klik op templates. Je ziet hier dan al een sport specifiek template, waarin enkele tags al voor gedefinieerd zijn. Deze tags zijn ook niet te verwijderen. We hebben deze tags toegevoegd om het alvast makkelijker te maken, maar ook voor de toekomst, deze kunnen straks helpen om het scorebord aan te sturen. Een ontwikkeling waar we nog mee bezig zijn.
    Daarnaast zie je een generiek template, deze kun je helemaal naar eigen smaak inrichten.Je kunt simpel tags toevoegen aan een template door op de te klikken
    Zodra je hierop hebt geklikt verschijnen er invoervelden. Geef je tag een naam en bepaal hoeveel seconde voor het plaatsen van de tag moet worden meegenomen en hoeveel seconde erna.

    Klik op opslaan en je gemaakte tag verschijnt in het overzicht.


    Je template wordt onthouden, een volgende keer dat je wilt taggen is die nog hetzelfde. Wil je een aanpassing, dan kun je eenvoudig tags verwijderen of toevoegen.

  4. Zodra je je template klaar hebt kun je wedstrijden gaan taggen. Dit werkt zeer eenvoudig. Je gaat naar recordings en opent de wedstrijd die je wilt taggen.Je ziet je template verschijnen. Bekijk de acties op het veld en op het moment dat je een actie wilt vastleggen klik je op de juiste tag. Dit is direct de tijdsmarkering. Zodra je hebt geklikt verschijnt er een scherm met camerakeuzes. Kies op welke camera je deze tag wilt vastleggen. Wil je het vanuit meer hoeken vastleggen, klik dan meerdere camera’s aan. Klik daarna op aanmaken.

  5. Zodra de wedstrijd is afgelopen kun je je tags terugvinden in de opname. Open de opname zoals je gewend bent en je tags zijn direct zichtbaar. Let op: heb je tags geplaatst op meerdere camera’s dan staan de vlaggetjes precies achter elkaar op de tijdslijn. Als je in het overzicht kijkt van de tags, dan zie je wel dubbele tags staan!

Wij wensen jullie veel tagplezier! Heb je vragen over bovenstaande, of suggesties voor nog meer verbeteringen. Mail ons dan op support@360sportsintelligence.com of bel naar 053-2032029. Wil je taggen met direct beeld op je device? Download dan de instant replay app. Let op: hierin ben je afhankelijk van de local network modus en moet je dus op hetzelfde netwerk zitten als waarop onze server is aangesloten.

 

KNHB en 360SportsIntelligence brengen samen hockeybeelden naar fans

Utrecht – De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) en 360SportsIntelligence zijn een vierjarige samenwerking overeengekomen. Samen streven de twee partijen er naar het breedtehockey op de verenigingen digitaal toegankelijker te maken en hockeybeelden aan een breder publiek te kunnen tonen dan tot nu toe mogelijk is. Onderdeel van de overeenkomst tussen de KNHB en 360SportsIntelligence vormt de mogelijkheid voor verenigingen om met ingang van het nieuwe hockeyseizoen ook via de app van het hockeyplatform hockey.nl livebeelden en samenvattingen te tonen. Daartoe stelt de KNHB haar officiële standenmotor ter beschikking.

Op het moment dat de beide partijen hun samenwerking aangaan, werkt bijna 20% van de hockeyverenigingen in Nederland al met het systeem van 360SportsIntelligence. Zij gebruikten de beelden van de automatische camera’s van het Enschedese bedrijf voor analysedoeleinden en verspreidden via eigen kanalen doelpunten, samenvattingen en livestreams. Door de overeenkomst tussen de KNHB en 360SportsIntelligence kan de vereniging nu ook bepalen beelden door te zetten naar de app van het landelijke hockeyplatform van Nederland hockey.nl. Elke vereniging is en blijft te allen tijde eigenaar van de gemaakte beelden en bepaalt zelf of, en welke beelden zij deelt.

Duidelijke voorwaarden en begeleiding

De KNHB en 360SportsIntelligence hebben niet alleen de ontwikkeling van de hockeysport maar ook de privacy van de hockeyers hoog in het vaandel staan. Zoals aangegeven blijven de verenigingen eigenaar van de beelden. Daarnaast werkt 360SportsIntelligence met een duidelijk privacypakket waarin bijvoorbeeld veel aandacht wordt besteed aan het informeren van leden en bezoekers van verenigingen over potentiële opnames. Bovendien kan de vereniging per wedstrijd eenvoudig instellen of er wel of geen opnames gemaakt worden en werkt het systeem met een duidelijke rol- en rechtenstructuur. Verenigingen geven met ingang van het nieuwe seizoen daarom zelf aan of beelden met hockey.nl gedeeld kunnen worden.

Onderdeel van de ondertekende samenwerking is een introductieaanbod voor verenigingen. Verenigingen die voor 1 augustus 2021 een offerte accepteren van 360SportsIntelligence ontvangen twee extra camera’s. Met deze camera’s is het mogelijk de zogenaamde basisopstelling uit te breiden zodat de beelden vanuit meer hoeken gemaakt kunnen worden. De waarde van dit aanbod is €500 per vereniging. De KNHB heeft bovendien besloten de financiële component uit deze sponsorovereenkomst direct te investeren in de ontwikkeling van deze samenwerking zodat de verenigingen daar van kunnen profiteren.

Vergroten bereik van hockeysport

Erik Gerritsen, algemeen directeur KNHB, is verheugd over de overeenkomst. “We zijn bijzonder blij met deze samenwerking. We merken dat het bekijken van live beelden en samenvattingen van hockeywedstrijden een grote vlucht neemt. We zochten een partij waarmee we die ontwikkeling op een verantwoorde wijze kunnen stimuleren. Samen met 360SportsIntelligence zetten we nu deze stap om onze verenigingen te helpen beelden te maken en deze op correcte wijze te distribueren. Zo kunnen we met elkaar nog meer hockeyfans bereiken. En, niet onbelangrijk voor de financiering van onze sport, ook de zichtbaarheid van bijvoorbeeld sponsoren die aan de verenigingen verbonden zijn, neemt door de koppeling met ons landelijke platform hockey.nl toe.”

Ook Frank Maathuis, directeur van 360SportsIntelligence en een van de oprichters, is enthousiast over de samenwerking. “Talentontwikkeling, passie voor sport en innovatie dat is waar 360SportsIntelligence voor staat. Door onze samenwerking met de KNHB zetten we een volgende stap in het realiseren van onze droom: het in beeld brengen van alle hockeywedstrijden in Nederland. Voor analyse, entertainment én om clubs extra kanalen te bieden voor sponsoring”.