Learn the past, watch the present and create the future.

Over 360SI

In 2013 zijn wij bij een hockeyclub in Enschede gestart vanuit een passie voor sport en talentontwikkeling. Ons doel was om videoanalyse toegankelijk te maken voor alle sporters. Nu, zeven jaar later, ligt onze oplossing op bijna 200 velden in Nederland, België, Engeland, Italië en Oostenrijk. Alle wedstrijden in de Hoofdklasse Hockey, Eredivisie Volleybal en Hoofdklasse Honkbal worden via 360SportsIntelligence gestreamd, maar ook leggen we alle wedstrijden van overige (jeugd)competities en breedtesport teams vast. Binnen het voetbal zijn we al enkele jaren actief, tevens ook in waterpolo, rugby, tennis, padel en paardensport.

Onze belangrijkste uitgangspunten zijn:

  • We voldoen aantoonbaar aan AVG en privacy wetgeving en dit laten we periodiek testen;
  • De club is eigenaar van de beelden: zij bepalen óf en met wie beelden gedeeld worden;
  • Opname, samenvatten en afspelen: alles gaat geautomatiseerd, geen handmatige handelingen;
  • De hele club moet er gebruik van kunnen maken, voor wedstrijden en trainingen, zonder gebruikerslimiet;
  • Het moet zo simpel zijn dat iedereen er mee kan werken;
  • Het moet voor clubs een verdienmodel worden en extra sponsorinkomsten genereren.

Wij zijn er trots op dat wij eigenaar zijn van alle software: wij gebruiken geen standaard software maar ontwikkelen alles zelf. Daarmee kunnen we maximaal invulling geven aan onze doelstelling: faciliteren in de ontwikkeling van talent en het genereren van mooie beelden. Onze clubs zijn hierin belangrijk, wij verzamelen graag feedback voor de verbetering en doorontwikkeling van ons product.

Onze oplossing

 De videoanalyse oplossing van 360SportsIntelligence bestaat uit drie onderdelen: analyse, entertainment, sponsoring.

360 – Analyse

Gebruik verschillende cameraposities zodat elke actie en elk detail op beeld staat. Onze oplossing kan uit 2 tot 12 camera’s per veld bestaan. Met onze tagging app selecteer je al tijdens de wedstrijd eenvoudig belangrijke momenten en maak je simpel clips om te delen met spelers. Beelden gebruiken voor een andere analyseoplossing, of tags inladen? Geen probleem! Met de instant-replay app kijk je direct beelden terug: op een tablet in de dug-out, in de rust in de kleedkamer of tijdens een training op een scherm langs het veld.

360 – Entertainment

Stream je wedstrijden live inclusief scorebord inclusief tijdsklok. En voorzie de livestream van (duo-)commentaar! Deel al tijdens de wedstrijdclips van doelpunten en andere mooie acties op je social media kanalen. Ook voor de breedtesport. Direct na afloop van de wedstrijd genereren wij geautomatiseerd een samenvatting voor je. Deze vind je online op de clubpagina, maar wordt ook in een carrousel op een scherm in je clubhuis
getoond.

360 – Sponsoring

Maak van 360SportsIntelligence een verdienmodel. Logo’s van jullie eigen sponsoren kunnen in de beelden op worden genomen. In de livestream maar ook in de samenvatting. Tussen de hoogtepunten worden sponsorlogo’s getoond. Op het grote scherm in het clubhuis kunnen tussen de samenvattingen en de hoogtepunten commercials van sponsoren worden afgespeeld. En we blijven nieuwe mogelijkheden ontwikkelen om het aanbod voor jullie sponsoren zo aantrekkelijk mogelijk te maken.

AVG en jullie veiligheid staan bij ons voorop

Privacy en de AVG-wetgeving is een belangrijk thema bij het maken van opnames van sportwedstrijden. Daarom is voor ons het belangrijkste uitgangspunt dat de club in control is en blijft: de club is te allen tijde eigenaar van de beelden, zij bepaalt wat opgenomen wordt en met wie welke beelden gedeeld worden. Onze applicatie is zo ingericht dat de gebruiker de volledige controle heeft, mede ook dankzij ons uitgebreide rollenbeheer. De eigenaar binnen de club bepaalt wie opnames in mag plannen en op welke momenten, kan opnames verwijderen of van internet verwijderen.

Met relevante documenten helpen wij de club met het verantwoord gebruik van het systeem:  een media protocol, een voorbeeld tekst voor de statuten en een waarschuwingsbordje langs het veld. En wij sluiten een verwerkingsovereenkomst met onze clubs. Uniek: wij hebben een goedkeurende verklaring van specialisten ontvangen die 360SportsIntelligence hebben beoordeeld op AVG en Veiligheid.

Dit kunnen wij jullie bieden

Direct na berichtgeving vanuit de KNVB/Eyecons nemen wij contact op met aan ons toegewezen clubs voor een kennismaking en om een afspraak voor de installatie te maken. Onze doelstelling is om alle clubs vóór 1 september weer operationeel te hebben en met de clubs tijdelijke afspraken te maken die lopen tot 1 januari 2022.

We maken daarbij gebruik van de reeds geïnstalleerde camera’s en overige hardware op de club. We hoeven alleen installatie van onze software op de server te doen waarna de club weer opnames kan maken en beelden kan gebruiken. Na de installatie plannen we een gebruikerstraining waarin aan alle coaches de mogelijkheden van 360SportsIntelligence uitgelegd wordt.

In de periode tussen 1 september en 1 januari gaan we graag met jullie in gesprek over verlenging van onze (tijdelijke) samenwerking.

Samenwerking met Eyecons

Wij werken al een tijd samen met Eyecons, onder andere voor de Hoofdklasse Hockey, Eredivisie Volleybal en Hoofdklasse Honkbal. Het doel van onze samenwerking is het creëren van het grootste sportbeelden platform van Nederland. Standaard verzorgen we voor de clubs een koppeling met het platform van Eyecons, waarbij de club vanzelfsprekend het recht behoudt om hierop te delen wat zij wilt. Meer informatie is te vinden op Eyecons.com/knvb.

Vragen? Neem contact met ons op!

Binnen twee weken neemt Emiel of Jeroen contact met jullie op, maar uiteraard mogen jullie altijd eerder contact met ons opnemen indien jullie vragen hebben. Je kunt hiervoor mailen naar e.tendonkelaar@360sportsintelligence.com of j.budel@360sportsintelligence.com,
of je belt/appt naar 06-36317883.