gebruikers-training_icon

Vraag support via je club-contactpersoon

Bel +31 6 36 31 78 83 voor begeleiding, hulp en advies.

storings-dienst_icon

Meld een
storing

Bel +31 6 36 26 56 76 voor het melden van een storing.

FAQ 360SportsIntelligence

Lees hier het antwoord op al je vragen. Navigeer direct naar vragen over:

Eigenaarschap De oplossing | Gebruikersvragen

Bekijk onze videotutorials

Je vindt deze ook op ons YouTube kanaal.

Eigenaarschap

De club is de eigenaar van de beelden.

 • Wie is de eigenaar van de beelden?

Als club ben je zelf de eigenaar van de beelden. Jij bepaalt wie toegang tot deze beelden krijgt in onze afgeschermde online omgeving en of  – en zo ja, met wie – je clips deelt.

 • Wie is de eigenaar van de hardware?

Je kunt onze oplossing op twee manieren financieren. Als je er voor kiest om te gaan voor een driejarig contract en de hardware afkoopt dan ben je als club direct de eigenaar van de hardware. Na afloop van het contract blijft dit dan ook in jullie bezit. Kies je voor de lease-vorm (vijfjarig contract), waarbij wij de hardware voorfinancieren, dan kun je na afloop van de looptijd van het contract de hardware overnemen voor het symbolische bedrag van €1,-.

 • Hoe zit het met de privacy richtlijnen omtrent de beelden?

De beelden zijn eigendom van de club. De club bepaalt wie er toegang krijgt en of beelden verspreid mogen worden door diegenen met toegang. Om clubs te helpen omtrent het privacyvraagstuk hebben wij al het een en ander voor ze uitgewerkt, dat lees je hier. Daarnaast attenderen wij leden van de club en van bezoekende clubs altijd op het feit dat er mogelijk beelden worden opgenomen op het veld waarop zij spelen. Hiervoor hangt een bord bij de toegang tot het betreffende veld. Onze camera’s hangen op tien meter hoogte en in combinatie met de lenzen die wij gebruiken zijn de personen op de beelden volgens de DORI-norm niet identificeerbaar.

 • Wat als teams of individuele leden toch niet opgenomen willen worden?

De club bepaalt zelf welke wedstrijden, trainingen of overige momenten worden opgenomen. Als een lid kenbaar maakt niet opgenomen te willen worden, dan kan de club besluiten zijn of haar wedstrijden en trainingen niet in te plannen.

 • Wat is het verschil tussen 360SportsIntelligence en haar concurrenten?

360SportsIntelligence is een totaaloplossing, wij leveren zowel de hardware om beelden op te nemen als de software om beelden te analyseren, samen te vatten en te delen. Er zijn partijen die ook de hardware leveren, of juist enkel de software. Daarnaast filmen de partijen die ook een totaaloplossing leveren beelden alleen vanaf de zijkant. Wij bieden die optie ook, maar hebben vanuit analyseoogpunt ook de mogelijkheid om te filmen vanachter de goals (in het geval van hockey- en voetbal).

De oplossing

De mogelijkheden van onze oplossing op een rijtje.

 • Wat is er allemaal mogelijk met de videoanalyse oplossing van 360SportsIntelligence?

Onze oplossing is een totaaloplossing. Wij leveren zowel de hardware, als de software. Met onze oplossing kun je wedstrijden en trainingen geautomatiseerd opnemen. Deze kun je live bekijken, of achteraf terugkijken. Tevens kun je live annoteren, of achteraf annoteren. Er zijn diverse analysemogelijkheden, je kunt specifieke clipjes maken, maar wij maken ook  samenvattingen van wedstrijden. Voor een compleet overzicht van de functionaliteiten kijk je hier.

 • Voor welke sporten is de oplossing van 360SportsIntelligence bedoeld?

Wij maken gebruik van een infrastructuur die wij op vaste posities installeren. Onze oplossing kan dan ook worden gebruikt door alle sporten met een vastomlijnd veld. Ondertussen hebben wij hockey-, voetbal-, volleybal-, basketbal-, honk- en softbal, waterpolo-, rugby-, korfbal-, tennis- en padelverenigingen als klanten. Staat jouw sport hier nog niet tussen? Wij gaan nieuwe uitdagingen graag aan! Neem gerust contact met ons op, dan bekijken we samen de mogelijkheden.

 • Worden de camera’s bij elke club op de zelfde wijze opgehangen?

De installatie verschilt per sport, maar ook per vereniging. Nadat de vereniging haar wensen heeft kenbaar gemaakt komen wij altijd eerst langs voor een site-survey doen om te kijken of de gewenste installatie haalbaar is of dat we moeten uitwijken naar een alternatieve installatie. Na afloop van de site-survey ontvangt de club een rapport waarin wordt uitgelegd hoe de installatie plaats zal vinden.

 • Worden alleen wedstrijden op een heel veld opgenomen?

Afhankelijk van de cameraposities die worden gekozen kunnen ook wedstrijden op een half veld worden opgenomen. Dit is bijvoorbeeld mogelijk middels camera’s aan de korte zijde van het veld. Het is echter niet mogelijk om van deze wedstrijden een geautomatiseerde samenvatting te maken, omdat de software hiervoor zich richt op de gegevens van een compleet veld.

 • Worden alleen officieel geregistreerde wedstrijden opgenomen?

Nee, als club bepaal je zelf wat en wanneer je iets opneemt. Naast competitiewedstrijden kun je dus ook bekerwedstrijden, oefenwedstrijden, trainingen of andere activiteiten op het veld inplannen voor opnames.

 • We hebben als club geen geld voor een videoanalyse oplossing. Hoe kunnen we dit probleem oplossen?

360SportsIntelligence biedt clubs de mogelijkheid om eigen sponsoren de ruimte te geven in de beelden van de club. Op die manier krijgt de club een nieuw verdienmodel en kunnen sponsoren de kosten voor videoanalyse dekken in ruil voor zichtbaarheid in unieke content. Alles hierover lees je hier.

Gebruikersvragen

Wij helpen je op weg.

 • Hoe krijg ik toegang tot de beelden?

Als je toegang tot de beelden van jouw club wilt, dan moet je hiervoor toestemming vragen aan de clubadmin van jouw club. Hij of zij kan jouw toegang geven tot de beveiligde omgeving van jullie club. Vraag binnen de club na  – bijvoorbeeld bij de technische commissie – wie bij jullie clubadmin is.

 • Hoe werkt jullie analyseprogramma?

Onze webapplicatie, waarin je alle opnames terugvindt en je wedstrijden en trainingen kunt analyseren, is heel gebruiksvriendelijk. We proberen het zo simpel mogelijk te houden. Om clubs op weg te helpen organiseren wij altijd een gebruikerstraining op de club zodra de oplossing door ons is opgeleverd. Hierin leggen wij in een uurtje aan de trainers en coaches van jouw club precies uit hoe alles werkt. Later in het jaar komen we dan nog eens langs, voor een herhaling of een nieuwe groep gebruikers. Per club verzorgen wij twee gebruikerstrainingen per seizoen. Daarnaast hebben wij videotutorials die je heel eenvoudig uitleggen hoe onze applicatie werkt.

 • Hebben jullie diverse gebruikersrollen?

Ja, wij maken onderscheid in drie rollen: clubadmin, coach en viewer. Als clubadmin heb je alle rechten van het systeem en ben jij als enige bevoegd om anderen toegang tot jullie clubomgeving te geven. Op die manier kun je goed bijhouden wie er toegang krijgt. Tevens heb je toegang tot alle opnames van de club. Als coach kun je geen gebruikers toevoegen, maar wel je eigen wedstrijden of trainingen inplannen. Je ziet enkel de wedstrijden van de teams waaraan jij als coach bent gekoppeld. Als viewer kun je toegang krijgen tot een specifieke opname. Je kunt zelf niks inplannen of gebruikers inzien. Enkel de opname(s) waaraan jij specifiek bent gekoppeld.

 • Kan ik ook andere analyseprogramma’s gebruiken?

In onze webapplicatie is het mogelijk om .xml files te uploaden. Zo kun je analyses gemaakt met bijvoorbeeld Gamebreaker, Nacsport of MyVideoAnalyser achteraf gewoon inladen bij onze beelden.

 • Waar kan ik terecht voor support?

Voor support vragen kun je mailen naar support@360sportsintelligence.com. Op onze supportpagina vind je een overzicht van deze informatie.

 • Mijn club heeft een storing, waar kan ik terecht?

Wij monitoren continu onze clubs, zodra wij zien dat er zich een storing voordoet (bijvoorbeeld een server die uitstaat, een camera die verbinding is verloren of een volle harde schijf) dan nemen wij contact op met jullie clubadmin. Ervaar je zelf een storing, neem dan contact met ons op via +31 53 – 203 20 29 (kantooruren) of +31 6 36 26 56 76 (avonduren en weekend), of mail naar storing@360sportsintelligence.com en wij zullen de storing zo spoedig mogelijk oplossen.